godissök

Godis sök
STHLM CITY HUNDCENTER

AKTIVERING: GODISSÖK

Godissök är ett enkelt och roligt sätt att mentalt aktivera hunden på. Här behöver man inte stora utrymmen utan man kan öka svårighetsgraden massor även inomhus hemma. Om hunden är ny och ska precis introduceras till godissöket ska man ha söket på ett lite mindre utrymme, ha flera bitar man gömmer och ha dem lite synligt. Desto duktigare hunden blir desto större yta kan man gömma på, färre bitar samt svårare platser så hunden verkligen måste jobba med nosen. Detta går båda att göra utomhus och inomhus, börja enkelt för att sedan successivt utveckla och avancera. 

För en hund som är van kan man gömma på marknivå, noshöjd eller högre så hunden får sätta upp tassar eller kanske hoppa upp och leta. Man kan gömma under kartonger, i filtar, mellan stolar. Låt fantasin flöda och gör det till en rolig del av vardagen för både dig och hunden. Tänk på att inte gömma hundgodis där du inte vill ha hunden då dem fram över kan leta på dessa ställen igen när man skickar dem på sök uppdrag. Att använda nosen balansera hundars energinivå på ett otroligt fint sätt.

1: Va ensam i ett rum så hunden inte ser när du placerar hundgodiset
2: Placera ut hundgodis beroende på nivå
3: Välkomna ni hunden och låt hunden jobba med nosen
4: Hjälp till vid behov
5: Belöna för genomförd uppgift

Våra favoriter är Moose Munchies, Lamb Cake & Crunchy Cookies att göra godissök med, beställ hem ett kit med hundgodis för att se var din hund har för favoriter eller gör belöningsbank först för att veta vilket hundgodis som är högst värderat hos din hund! 

Om du vill djupdyka och utveckla dig och din hund, passa på att boka in dig på en privatträning hos Anahita om du är bosatt i Stockholm! Om du är bosatt i någon annan del av världen, kolla vart du kan hitta din närmsta hundcenter som erbjuder olika kurser. 

 Skriven av:
Sthlm City Hundcenter 

– Anahita Kolahdozan
Hundinstruktör
Hundpsykolog
Hundfysioterapeut

 

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV