FRÅGA: Varför är balansträning viktigt för hundar?

Frågor & Svar, NEWS | 0 Kommentarer

Jojo tipsar

Varför balansträninig är viktigt
STHLM CITY HUNDCENTER

Tack för alla frågor som dyker upp på vår Instagram, därför har vi börjat med att besvara de vanligaste frågorna här på vår blogg. Först ut blir Balansträning, det var flera av er som hade frågor kring varför man ska prioritera balansträning och fördelarna med det dessutom ville flera av er veta hur ofta man ska träna det. Så fortsätt gärna skicka in frågor på mailen social@hugoandceline.com eller Instagram!


Varför ska man prioritera balansträning med sin hund?
Balansträning är en fantastisk träningsform som stärker hundens:

– Balans
– Kroppskontroll
– Kroppskännedom
-Muskelstyrka
-Självförtroende
-Livskvalité

Det är också en rolig träning som ökar samspelet och kontakten mellan dig och din hund samt en av de största fördelarna är att en hund som regelbundet tränar balansträning har större chans att undvika att dra på sig skador. Det är för att en stark kropp minskar risken för instabilitet och avlastningsproblematik vilket i längden kan få följder som spondylos och artros.

– Hur ofta ska man träna balansträning? 
Regelbunden träning hjälper också den åldrande hunden att behålla sin form och rörlighet. Vi rekommenderar att träna balansträning 3 gånger i veckan, 10 minuter/gång för att utvecklas och utmanas. Sätt upp fasta tider så det blir enklare för er att komma ihåg att investera 10 minuter, 3 gånger i veckan där ni fokuserar på balansträning. Mindre korta träningsstunder är mycket bättre än någon gång då & då för att få långvariga resultat. 

Fyll skafferiet med hundgodis, vi rekommenderar Crispy Chips som är enkelt att bryta i mindre bitar och utöver det så är vårt senaste tillskott Chicken Niblets en ny favorit för många som tränar med sina hundar. Spara kartongerna du får hem och använd det du har som underlag då du inte behöver starta med att köpa in olika balansdiskar utan fokusera på att göra det enkelt. Låt kreativiteten att flöda och använd allt från kartonger till pallar som olika balansdiskar till en start. 

Vill du lära dig mer djupgående?
Bor du i Stockholm och vill veta mer om balansträningens fördelar och hur en tränar mer djupgående, boka in dig på en introduktion hos Stockholm City Hundcenter. Bor du på annan plats i världen, kolla vad för Hundcenter som är närmst dig och boka in en kurs!

 

 Skriven av:
Sthlm City Hundcenter 

– Jojo Stenberg
Caninropat
Balansbolls instruktör

 

 

N Y H E T E R   S E R V E R A T   M E D   1 0 %   R A B A T T   P Å   D I T T   N Ä S T A   K Ö P  

B O N  A P É T I T E !

WOF! DU ÄR NU EN PRENUMERANT