Världens första hundglass med smaker som hundar vill ha!

Vår story börjar sommaren 2014 när lill-matte då 10 år, fick genom bekanta frågan om hon kunde hitta på en ny smakkombination för barnglass åt ”Den Stora Glassfabriken” (name withheld av respekt för glassfabriken)

Om hon kom upp med en riktigt unik smak skulle ”Den Stora Glassfabriken” testa den! Hon klurade på en rad intrikata smaker, men tappade till slut intresset och utbrast att det finns för många smaker för barn redan, varför inte göra glass till hundar?  

”Den Stora Glassfabrikören” tände inte på idén. Kanske för att han är småbarnsförälder och utan hund. Men vi kunde inte släppa lill-mattes geniala idé. Så istället för att ge upp så har vi spunnit vidare på idén och förra sommaren var det premiär för hundglassen Hugo & Celine på restauranger och caféer i Stockholm med omnejds!

Våra hundar och deras kompisar

Våra två korthåriga taxar Hugo & Celine, är inte bara chefskockar och provsmakare utan också inspirationen till både företag och produkter samt förstås galjonsfigurer på våra förpackningar!

Tillsammans med sina hundvänner har Hugo och Celine provsmakat sig genom åtskilliga konsistenser och smaker och till slut valt tre smaker på hundglass; Lickin’ Liver, Slick Salmon och Magic Moose. Dessutom har vi tagit fram bästa hundsnacksen och hundmaten för att kunna erbjuda alla våra fyrbenta vänner det bästa som finns tillgängligt på marknaden!

TRÄFFA VÅR AVSMAKNINGSJURY!

Produktionen

Glassen producerades sommaren 2015 i restaurangkök i Stockholm, men pga den stora efterfrågan har vi nu byggt en specialanpassad egen fabrik i Karlshamn i gamla Carlshamns mejeriers fastighet. Hundglassen tillverkas fortfarande för hand med stor kärlek. 

Vi tar varsamt hand om ingredienserna från råvara till slutprodukt, innan vi levererar ut hundglass, snacks och mat till återförsäljare eller via vår webbshop. 

Vi använder svenska råvaror av bästa kvalitet och glassen innehåller inget vitt socker eller laktos. Så långt det är möjligt så använder vi bara ekologiska råvaror i samtliga produkter.