HUNDTRÄNING: BELÖNINGSBANK

Hundträning, NEWS | 0 Kommentarer

ANAHITA TIPSAR

Belöningsbank
STHLM CITY HUNDCENTER

Belöningsbank är ditt sätt att stämma av med din hund vad den har för preferenser just nu i livet. Anledningen till att det är en otroligt viktig avstämning är att vi kan få veta vad olika belöningar har för värde för våra hundar. Vi vill veta vad vår hund klassar som högt värde-, medelvärde- och lågvärde belöning för att kunna anpassa belöningen vi erbjuder efter svårighetsgraden på övningen hunden ska göra.

 Ber vi hunden göra en för hunden enkel övning samtidigt som vi erbjuder högt värde på belöningen kommer hunden med störst sannolikhet att erbjuda flera beteende samtidigt och kanske inte heller riktigt hänga med i vad den gör för att den har för stor fokus på belöningen.

Skulle vi tvärtom ha för lågt värde på belöningen i en svår övning skulle vi med störst sannolikhet få en hund som blir frustrerad, inte vill göra övningen eller kanske till och med vänder om och lämnar träningen. Därför är det viktigt att ha rätt värde för rätt övning.

Hugo&Celine erbjuder Doglicious Large som innehåller 7 olika hundgodis som ni enkelt kan bygga upp en belöningsbank med. Beställ idag och leverans inom 2-5 arbetsdagar!  

 Hur vet man vilken belöning hunden gillar mest?
1. Duka upp en buffé med hundgodis
2: Säg varsågod till hunden
3: Notera i vilken ordning hunden äter belöningarna

För att utesluta att hunden har tagit alla utifrån närhetsprincipen ska övningen göras en gång till direkt efter men denna gång ska belöningarna vara i en helt annan ordning så ni med säkerhet kan veta att hunden har valt i den specifika ordningen.

Ett tips är att filma för att komma ihåg vilken ordning!

 Skriven av:
Sthlm City Hundcenter 

– Anahita Kolahdozan
Hundinstruktör
Hundpsykolog
Hundfysioterapeut

 

 

N Y H E T E R   S E R V E R A T   M E D   1 0 %   R A B A T T   P Å   D I T T   N Ä S T A   K Ö P  

B O N  A P É T I T E !

WOF! DU ÄR NU EN PRENUMERANT