resa med hund

 Sommaren är här och flera hundägare får semester som man såklart vill spendera på bästa sätt. Kanske upptäcka nya ställen? Umgås med vänner & familj? eller kanske till och med resa? Oavsett om det är utomlands eller ett ställe inom Sveriges gränser så är det bra att tänka på ett par saker innan man ger sig iväg. Vi listar våra 5 bästa tips att tänka på innan man ger sig av!

HUNDVÄNLIGA STÄLLEN
Vårt absolut bästa tips innan man reser är att planera, planera & planera. Se till att boka in ställen som är hundvänliga, oavsett om det är hotell, resturanger, caféer, badplatser, eller andra ställen ni ska besöka. Det är så viktigt att hunden kan vara med på era äventyr, men allt är (tyvärr) inte hundvänligt (ännu!). 

FYLL MAT & SNACKSVÄSKAN + FÖRSTA HJÄLPEN VÄSKA
Om du lämnar Sverige är detta extra viktigt att ni fyller upp mat, snacks & Första hjälpen väska! Men även för er som semestrar i Sverige är det en viktig del så ni inte hastigt byter foder så magen börjar strula hos våra fyrbenta. Gör det enkelt för er själva att fylla upp väskorna med bra saker som ni vet funkar för just er hund. 

SÄKERHETEN
Se till att ni investerar i bra bälte/bur om ni åker bil runt om i Sverige, se till att ni planerar in stopp längst vägen om ni åker längre så hunden får både rastas men också röra på sig. 

VETERINÄR
Vi hoppas såklart allt går bra, men se till att spara ner kontaktuppgifter till närmsta veterinär om något skulle hända. Speciellt om Första Hjälpen väskan inte är tillräckligt, i stressen behöver man göra det som är enklast genom att ha all information nersparad så man är bara ett samtal bort.  

TID FÖR TRÄNING
Ni kommer nu upptäcka kanske helt nya platser, ett perfekt ställe för er att också träna på. Främst tidig morgon & sen kväll då det är som svalast, vad är det för något ni skulle vilja kunna när ni kommer tillbaka från semestern? 

LÄMNA ALDRIG HUNDEN I BILEN!
Under sommaren ökar temperaturen i bilen snabbt oavsett om du parkerar i solen eller i skuggan, det kan vara livsfarligt om hunden lämnas i bilen även om det bara är några minuter när temperaturen stiger snabbt i bilen. Så lämna aldrig hunden i bilen!

Handla hundglass online:
FirstVet & Mathem

Handla hundglass fysiskt:
Arken Zoo, Dogman, Zoo.se butiker, Hemglass samt utvalda⁠ matbutiker, zoo-butiker & hundvänliga hotell, restauranger & caféer runt om i Sverige

VI ÖNSKAR ER EN FORTSATT FANTASTISK SOMMAR!
HUGO & CELINE 

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV