dogicecream

Idag den 16 Juli 2023 är det en av våra favoritdagar om året, nämligen National (dog) ice cream day i USA & såklart firar vi det med hundglass i stora lass! Ska ni unna er fyrbenta Disco Duck, Lickin´ Liver, Magic Moose eller varför inte Slick Salmon?

Innan vi börjar fira, låt oss också svara på de vanligaste frågorna gällande hundglass!

Vad är skillnaden mellan hundglass och ”vanlig” glass?
 Hundglass är en glass anpassad för hundar. Glassen innehåller ingen laktos, vitt socker eller andra obehagligheter som kan vara skadligt för din hund. Vanlig glass innehåller massor socker, annars fryser den till en isklump. Detta ersätter vi med en gnutta kokossocker och agavesirap som inte är skadligt för din hund och som hundar tycker är smaskens.

Hur ofta kan man ge glass till hunden? 

Vi rekommenderar att man ger hundglass som en “treat” och inte som ersättning för en måltid. Äter hunden glass flera gånger varje dag så får ni ta en extra promenad helt enkelt. Hundglassen innehåller ungefär 100 kalorier per 100g.

Är hundglass bra för hunden?
Hundglass är en glass anpassad för hundar. Den är både god, ger en lugnande känsla när hunden slickar i sig glassen och säkerställer att hunden får i sig vätska under varma dagarna.

Vad innehåller hundglassen?
Laktosfri naturell yoghurt tillsammans med lever eller älg. En gnutta kokossocker och agavesirap för att uppnå den perfekta glasskonsistensen!

Hur serveras hundglassen?
Den serveras direkt ur bägaren. Genom att servera den direkt ur bägaren så slickar de i sig glassen långsamt och det i sin tur svalkar hunden. Bägaren är giftfri och storleken är anpassad för att fungera för alla hundraser och nosar. Bägaren används med fördel som vattenskål efter det att hunden ätit upp sin glass!

Vart kan jag köpa hundglass?

Handla hundglass online:
FirstVet & Mathem

Handla hundglass fysiskt:
Arken Zoo, Dogman, Zoo.se butiker, Hemglass samt utvalda⁠ matbutiker, zoo-butiker & hundvänliga hotell, restauranger & caféer runt om i Sverige

VI ÖNSKAR ER EN FORTSATT FANTASTISK SOMMAR!
HUGO & CELINE 

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV