Hundglass i smaker hundar älskar

Glad Midsommar till alla våra fyrbenta kompisar!
Såklart ska vi även i år göra en hundvänlig midsommar, fyllt med roliga aktiviter och godsaker som både är goda & har flertal fördelar för hundarna. Under midsommar är vi ofta utomhus så det är enkelt att både aktivera hunden men också göra midsommar till en rolig dag för hundarna & människorna. 

NEDKYLANDE HUNDGLASS
Vårt absolut bästa tips för att kyla ner hunden och samtidigt få i sig vätska är att ge Hugo & Celine hundglass, det är en svalkande treat som inte bara är god men som också låter hunden lugna sig genom att slicka hundglass direkt från bägaren.

KYLMATTA
Ett bra alternativ för hunden att kyla ner sig är genom en kylmatta. Eftersom hundar inte svettas som människor utan genom tungan och trampdynorna så har vissa hundar svårt att reglera kroppstemperaturen i värmen, då kan en kylmatta vara ett bra alternativ.

FÄRSKT VATTEN
Se till att din hund har tillgång till färskt vatten både vid promenader och hemma, det är viktigt att hunden dricker mycket vatten under varma dagar. 

SKUGGAD PLATS
Bygg en liten plats i trädgården med skugga, hundglass, kylmatta & färskvatten. Om du vill hålla hunden aktiv är det perfekt att dela upp lite mindre godsaker som Crispy Chips eller Chicken Niblets i ett aktiveringsspel/aktiveringsmatta som du kan hitta hos din lokala djuraffär.

KORTA PROMENADER
Se till att bara ta korta promenader med din hund under de varmaste timmarna på dygnet och längre promenader antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen eftersom det vanligtvis är svalare.

Se till att även känna att asfalten inte är för varm för hundens tassar genom att hålla handen i 20 sekunder på asfalten, bränner det på dig bränner det även på hundens tassar.

LÄMNA ALDRIG HUNDEN I BILEN!
Under sommaren ökar temperaturen i bilen snabbt oavsett om du parkerar i solen eller i skuggan, det kan vara livsfarligt om hunden lämnas i bilen även om det bara är några minuter när temperaturen stiger snabbt i bilen. Så lämna aldrig hunden i bilen!

Handla hundglass online:
FirstVet & Mathem

Handla hundglass fysiskt:
Arken Zoo, Dogman, Zoo.se butiker, Hemglass samt utvalda⁠ matbutiker, zoo-butiker & hundvänliga hotell, restauranger & caféer runt om i Sverige

VI ÖNSKAR ER EN FORTSATT FANTASTISK SOMMAR!
HUGO & CELINE 

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV