NOSEWORK

I dagens inlägg ska vi prata lite mer kring aktiveringen Nosework! Vi har tidigare nämnt detta och det har blivit populära inlägg! Nu är det även dags att ta Nosework-träningen utomhus, delvis för det är ytterligare en del i utvecklingen och utmaningen då utomhus finns ännu mer dofter och distraktioner. Men även för att ta tillvara på vädret utomhus och kunna ta med nosework träningen på promenader och göra en härlig mental aktivering. 

Vad är nosework?
Nosework är en fantastiskt bra aktivering som passar för alla sällskapshundar. Det man gör är att man lär hunden att hitta och markera en specifik doft, i detta fall eukalyptus hydrolat (en slags olja). Det som gör noseworken så bra är att det är lätt att komma i gång, det kräver inte massa dyr utrusning, är inte tidskrävande och viktigast av allt hundarna brukar älska det.

Fördelen med nosework:

  • Effekterna av denna aktivering är att hundens stressnivå går ner
  • Självförtroendet ökar
  • Hunden blir nöjd-trött
  • Hunden får utlopp för att nosa behovet
  • Hunden behöver inte ”fastna” med nosen på promenaderna.

 Nosen är helt magisk och att använda den i mental aktivering har massa fördelar som kommer leda till en bättre vardag tillsammans.

Är du nyfiken på vad din hunds nos kan åstakomma och hur nöjd det kan göra din hund?  Kontakta din lokala hundtränare eller om du bor i Stockholm, passa på att gå på Karma Hundcenter Nosework Kurs för att få alla detaljet för att utveckla!

Skriven av:
Anahita Kolahdozan
Karma Hundcenter
Hundinstruktör, hundpsykolog, hundfysioterapeut

HUGO & CELINE I SAMARBETE MED

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV