I dagens inlägg så är det valpfokus.

Att få hem sin lilla valp är väldigt mysigt och härligt! Men man kan lätt glömma allt som följer med den första valptiden som till exempel små olyckor på mattor och golv. Det är allt som oftast en naturlig del av den första valptiden. Valpar kan inte hålla sig längre stunder och är inte färdigutvecklade för att klara av att hålla sig ordentligt förrän de är ca 6 månader gamla.Träning i rumsrenhet tenderar ofta att bli två steg fram och ett steg bak och det är helt normalt att det händer olyckor hemma då och då. Det viktigaste att komma ihåg om det råkar hända en olycka är att inte bestraffa valpen, det är inte valpens fel. Det skapar stress för hunden och kan istället ha motsatt effekt.

TIPS

1. Knepet för att minimera antal olyckor utomhus är att gå ut på kisspauser OFTA!
Vi rekommenderar inte att man väcker en sovande valp för att ta ut den men däremot ska man lyfta upp valpen och gå ut direkt när den har vaknat, när den har lekt/tränat och när den har ätit. 

2. Se till att berömma och belöna hunden när den gör sina behov ute, allt positiv förstärkning är bra och viktig vid all typ av träning.

3. Rasta gärna på samma platser för att skapa en trygghet och familjär omgivning.

När valpen är ute så blir det som en helt ny upptäcktsfärd så att gå till samma platser för att kissa utomhus för att skapa en trygghet.

OBS! Ta aldrig bort vatten från en valp för att den inte ska kissa under natten. Hundar behöver ha fritillgång till färsk vatten dygnet runt.Såklart tipsar vi alltid om att kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en valpkurs.
Bor du i Stockholm kan du boka en valpkurs hos oss på Karma Hundcenter!

Skriven av:
Anahita Kolahdozan
Karma Hundcenter
Hundinstruktör, hundpsykolog, hundfysioterapeut

Hugo & Celine i samarbete med
I da

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV