Fira nyår med din hund

I veckans inlägg går vi igenom del 2 av hundmöten,
har du inte läst förra veckans inlägg så rekommenderar vi att göra det först!

Att passera andra hundar kan vara väldigt svår för många hundar. Vissa vill fram och hälsa och blir överexalterade när dem ser en annan hund medan  andra hundar vill absolut inte hälsa och tycker andra hundar är läskiga. Oavsett om man har en hund som blir exalterad eller ogillar möte med andra hundar kan man använda två enkla trick för att underlätta dessa möten. Förra veckan fick ni första övningen som är till för att klara av att passera en hund som kommer gåendes rak mot en på en stig och denna vecka får ni en övning i hur ni ska göra om ni får ett överraskande möte där ni snabbt behöver öka avståndet.

Smacka & backa är en favoritövning som kan användas i överraskande och plötsliga möten så som när det kommer en hund runt ett hörn.

Det man gör då är att smacka – använda sitt lockljud och backa snabbt, när man är på rätt avstånd belönar man sin hund. Denna övning ska man öva in förebyggande i en lugn miljö så det blir en rolig lek. När det sitter och du snabbt får hunden med dig när du smackar och backar kan du börjar använda det i skarp lägen. 

Lycka till! 

Självklart rekommenderar vi alltid att söka hjälp hos närmsta hundpsykologen om din hund har stora problem när ni passerar hundar eller människor. Kontakta din lokala hundpsykolog eller besök Karma Hundcenter som erbjuder kurs för reaktiva hundar som heter Från Reaktivitet till Samspel.

Skriven av:
Karma Hundcenter
Anahita Kolahdozan
Hundinstruktör, hundpsykolog & hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV