Förbered din hund för nyårsfyrverkerierna

Hundträning, NEWS | 0 Kommentarer

Fira nyår med din hund

Nyårsafton är inte bara fest och glamour, för våra djur är denna kväll väldigt ofta en mardröm. Jag syftar självklart på fyrverkerierna. Som tur är finns det verktyg vi kan använda för att förbereda hundarna och denna ljudträning är otroligt viktigt. Tänk på att börja redan nu och inte dagen innan nyår, som all träning så behövs det i upprepning och träna i små korta stunder för att öva in.

Börja med att leta fram så många behållare, plastlådor, plastbyttor och dylikt som du kan hitta och lägg ut dom i oordning på golvet.

Steg 1. Göm hundgodiset i olika behållare.
Hunden ska först bara få vänja sig vid att ta hundgodis i olika behållare. 

Steg 2. Stapla behållare på varandra och placera hundgodiset i/under/vid olika behållare. 
Syftet med det är att hunden ska själv vara den som styr och orsaker ljudet. Om hunden reagerar på ljudet och hoppar undan, så belönar vi detta och markerar att det inte är ett farligt ljud. 

Steg 3. Vi staplar behållarna ännu mer så det skapas ännu mer ljud när hunden välter dem.
Uppstår det ljud även här fortsätter vi kasta ut ännu mer hundgodis bland behållarna som positiv förstärkning.  Det är viktigt att inte gå fram för snabbt då det alltid ska vara på hundens villkor, träningen ska inte bli obehagligt.

Hunden ska hela tiden kunna styra svårighetsgraden och hela tiden ha möjligheten att pausa. Börja i steg 1 och var kvar där tills det känns enkelt, gå sedan sakta vidare till steg 2. Om du märker att det inte går bra, så är det bara att börja vid steg 1 igen. 

Lycka till!
Som alltid, träna i korta perioder och se till att träningen blir rolig och kreativ tillsammans. Då byger ni även er relation tillsammans! 

Självklart rekommenderar vi att även boka in en privatkurs för att utveckla och ljudträna samt få proffesionell hjälp. Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en privatträning. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

N Y H E T E R   S E R V E R A T   M E D   1 0 %   R A B A T T   P Å   D I T T   N Ä S T A   K Ö P  

B O N  A P É T I T E !

WOF! DU ÄR NU EN PRENUMERANT