halloweensök

I dagens inlägg går vi igenom om hur otroligt viktigt det är att leka och busa med din hund, delvis är det ett fantastisk roligt sätt att bygga upp relationen mellan dig och din hund och du får samtidigt tillfälle att lära ut regler. Men också för det är väldigt kul för er bägge två att busa med sin vovve, känna sig uppskattad och sedd. Det handlar om att i leken ska du få upp hundens aktiveringsnivå, att busa, låta hunden jaga, kampa och ha en rolig stund. Detta är något vi behöver göra dagligen och inte se som att vi ska ”bocka av det” utan snarare vara i nuet som är viktigt för både dig och hunden. 

1. Börja med att få upp hundens aktiveringsnivå genom exempelvis kampa, jaga eller använda olika typer av leksaker. 
2. Sedan kan ni öva in att hunden släpper leksaken dvs loss, i utbyte mot en bit hundgodis

Detta är en perfekt aktivering när vi känner att vi behöver hjälpa hunden att varva ner och be den sitta, slappna av och när den är lugn så belönar vi med en hundgodis tills vi fått ner hundens aktiveringsnivå. Det är lika viktigt att kunna få upp hundens aktiveringsnivå som att kunna få ner hundens aktiveringsnivå.  

Är du intresserad av att lära dig mer om detta kan du kika mer på belöningsutveckling. Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in belöningsutveckling. Bor du i Stockholm kan du boka belöningsutveckling hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV