halloweensök

Vi fortsätter även denna veckan på halloween temat! Denna gång en sökövning inomhus där vi kan bygga upp en läskigt härlig spökrunda där hunden får gå samtidigt som hunden behöver aktivera nosen för att ta del av alla godsaker på väg till målet. Vi jobbade både på höjden genom att hänga upp pappersspöken och samtidigt djupt genom att lägga lite hundgodis i hinkarna. 

1. Börja du med att placera ut hundgodis på olika platser hemma genom skapa en spökrunda med halloweenpynt eller i skålar/under kuddar osv. Ta det du har!
(se till att inte lägga hundgodis i ställen du inte vill din hund ska vara vid)

2. Hämta din hund och låt den nosa av hela spökrundan och söka efter hundgodiset.
Hjälp inte hunden för mycket utan låt den göra jobbet. Målet är inte att hitta hundgodiset snabbt utan att hunden ska få jobba med nosen och få en fin aktivering.

3. Utveckla spökrundan genom göra den svårare med hjälp av färre godisbitar på större yta och våga exprimentera för att göra en spökrunda som passar din hund. 

 Hundens nos är verkligen fantastisk och alla hundar mår bra av att få använda den dagligen på olika sätt. Oavsett om det är hundgodissök, föremålsök, strosa och nosa eller annan nosaktivering. Försök att få in regelbunden nosträning för din hund välmående.  Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en nosework kurs. Bor du i Stockholm kan du boka en nosework kurs hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV