TRICK OR TREAT – HALLOWEEN SÖK

Aktivering, NEWS | 0 Kommentarer

Halloweenhund

Idag ska vi tipsa om en utomhusaktivitet som passar en vacker och solig höstdag för dig och din hund, nämligen ett utomhussök efter hundsnacks. Det gäller att ta till vara på det fina vädret innan marken begravs av snö och slask. Under Halloween tycker vi såklart att alla förtjänar lite extra godis och det inkluderar naturligtvis våra fyrbenta vänner. Alla fallna löv blir perfekta gömställen för smarrigt hundgodis och du kan skapa både korta och långa banor, det är bara fantasin som sätter gränser. Din hund kommer att älska det!

1. Börja med att placera ut hundgodis under löv, på stenar och annat du kan hitta utomhus.
Du kan också använda dekorationer i oömtåliga material som gummi, plast och dylikt om du vill variera banan lite. Tänk på att inte använda material som kan gå sönder och skada din hund då de är väldigt oförsiktiga när de nafsar efter hundgodis.

2. Hämta din hund och börja med att låta den nosa av hela området och söka efter hundgodiset.
Du ska inte hjälpa hunden för mycket utan låt den göra jobbet själv. Målet är inte att hitta hundgodiset så snabbt som möjligt utan att hunden ska få jobba med nosen och få en fin aktivering. Det spelar alltså ingen roll om det tar lite tid.

Hundens nos är verkligen fantastik och alla hundar mår bra av att få använda den dagligen på olika sätt. Oavsett om det är hundgodissök, föremålsök, strosa och nosa eller annan nosaktivering. Försök att få in regelbunden nosträning för din hund välmående.  Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en nosework kurs. Bor du i Stockholm kan du boka en nosework kurs hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

N Y H E T E R   S E R V E R A T   M E D   1 0 %   R A B A T T   P Å   D I T T   N Ä S T A   K Ö P  

B O N  A P É T I T E !

WOF! DU ÄR NU EN PRENUMERANT