BALANSTRÄNA UTOMHUS

Äter din valp allt den hitttar på era promenader? Inomhus? Utomhus? Oavsett vad ni är? Då kan detta kommandot vara något för er att öva på! Vi har delat upp det i olika delar, och som vanligt när vi tränar med hundar så är det bättre att träna små korta perioder men oftare för att hunden ska koppla träning med något kul och utvecklande.

Då börjar vi med Steg 1 som är grunden: 
Vi lägger en bit hundgodis på marken och lägger handen över det. Som alltid när vi tränar behöver det vara ett hundgodis som värderas högt. 

När hunden låter bli att vara på handen tar vi upp godiset och belönar hunden.
Här är det viktigt att vi tar upp den istället för att bara säga varsågod och låta hunden ta den själv då vi vill att hunden ska låta bli att själv ta det den hittar utan bara ta från vår hand. Repetera detta tills det känns bra. 

Steg 2: Impulskontroll & kommando:
Nu ska vi börja jobba bort vår hand som skydd över godiset och även sätta dit kommandot ”låt blir”. Vi tar bort handen från godiset men är redo att snabbt sätta handen över om hunden är påväg att sno godiset. Vi vill att hunden ska lyckas så vi fyar inte eller säger nej även om hunden skulle råka sno godiset. Utan vi funderar på om vi har gått till steg 2 lite för snabbt och behöver öva på steg 1 lite till. Hunden ska inte bestraffas om den gör fel i träning utan den ska ALLTID ha roligt och vilja träna med oss igen. Om vi tar bort handen och hunden låter bli godiset, döper vi det hunden gör genom att säga ”låt bli” samtidigt som vi snabbt tar upp godiset och belönar hunden. Repetera. 

Vi går vidare mot steg 3: Droppa godis
När hunden klara av steg 2 utan några svårigheter kan vi avancera till att droppa godiset. Vi säger sedan låt bli, tar upp godiset och belönar hunden.

BONUS!
Placera godis på hundens tass
Precis som vi gjorde när vi la grunden i steg 1 gör vi för att lära hunden att låta bli en godbit som vi placerar på hundens tass.
När hunden låter bli den belönar vi godbiten.

Lycka till!
Som alltid, träna i korta perioder och se till att träningen blir rolig och kreativ tillsammans. Då byger ni även er relation tillsammans! 

Självklart rekommenderar vi att även boka in en valpkurs för att utveckla er relation, stötta i utvecklingen och få proffesionell hjälp. Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en valpkurs. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV