gå ut med hunden

I dagens inlägg fokuserar vi på hur vi skapar en lugnare utgång genom dörren i och med många hundar, särskilt unghundar, kan ha riktigt bråttom ut genom ytterdörren. Det är härligt att se våra hundar exalterade för en promenad men vi vill gärna ha en lugn och fin utgång från start i och med att vi redan där sätter ribban för hur resten av promenaden. Därför vill vi lära hunden att inte rusa ut genom dörren så fort vi öppnar den utan istället ha en hund som väntar på att vi först gå ut, checkar in med hunden via ögonkontakt och sen säger varsågod och bjuder den att följa oss.

TIPS

  1. Be hunden sitt/stanna när du öppnar dörren.
    Om hunden snabbt reser sig för att skynda sig ut kan du bara stänga och be hunden sätta sig igen.
    Vi behöver alltså inte fya eller neja hunden om den inte gör som vi vill.
  2. Gå ut genom dörren, sök ögonkontakt med hunden och säg varsågod.
  3. Gå några steg och belöna hunden för att den går vid din sida med dig.
  4. Upprepa tills det blir som en vana att gå in och ut genom dörrar på det sättet.

Som vanligt rekommenderar vi att träna i korta perioder och se till att träningen blir rolig & kreativ tillsammans.
Då bygger ni även er relation tillsammans! Lycka till! 

Självklart rekommenderar vi att även boka in en privatkurs för att utveckla er relation, stötta i utvecklingen och få professionell hjälp. Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en privatkurs. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

Skriven av

Karma Hundcenter
Anahita Kolahdozan

Hundinstruktör
Hundpsykolog
Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV