gå ut med hunden

Idag ska vi fokusera på hur vi balanserar vardagen med enkla balansövningar, det är så viktigt att träna kroppskontroll, balans och styrka är minst lika viktigt som att träna nosen eller vardagslydnad. Ju bättre kroppskontroll och balans hunden har desto bättre är den rustad för att klara av vardagen. Här är det bara fantasin som kan sätta gränser för hur vi gör och vad vi ber hunden göra för övningar.

Idag jobbar vi med en balansplatta och två yogaklossar, något som de flesta har hemma alternativt kan ni använda något som motsvarar. Det vi vill fokusera på idag är att lära hunden att sätta upp tassarna på både föremålen innan vi kan börja sätta ihop det till olika roliga kombinationer. För det viktigaste, är att ha kul tillsammans! Fyll fickan med smaskigt hundgodis och sen är det bara att köra igång!

Vi tipsar om lite olika kombinationer man kan träna idag:

 • Framtassar på klossen, bakbenen på balansplattan
 • Framtassar på ena klossen och förflyttning till den andra klossen
 • Framtassar på ena klossen, bakbenen på den andra klossen.
 • Kolla vad hunden själv vill bjuda på. Lek runt med olika kombinationer och have fun

Se till att stötta hunden i detta och gör det som en rolig och kreativ aktivitet tillsammans. Som vanligt rekommenderar vi att träna i korta perioder! Lycka till! 

Självklart rekommenderar vi att även boka in en privatkurs för att utveckla er relation, stötta i utvecklingen och få professionell hjälp. Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en privatkurs. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV