gå ut med hunden

Vi har tidigare pratat om fördelar med nosework, det är en fantastiskt bra aktivering som passar alla hundar, unga som gamla, träningsvana som oerfarna, självsäkra som osäkra. Utöver att hunden får jobba med sin fantastiska nos och får riktig fin mental aktivering så bygger hunden även självförtroende genom att träna nosework. Vi får alltså en balanserad, nöjd och harmonisk hund. Så idag kommer vi gå igenom en aktivering som vi kan göra för att träna på att jobba med nosen. I denna övningen behöver vi inte ha ett nosework-kit utan endast hundgodis och behållare.

1. Lägg upp 6-8 behållare i rad
2. Lägg i hundgodis i en av behållarna
3. Hämtar hunden, säg varsågod och låter hunden nosa och leta efter godiset
4. När hunden har hittat öppnar vi behållare och låter den äta upp godiset som finns där i

 Upprepa med olika behållare och olika svårighetsgrader för att öva in att aktivera nosen hos din hund. Detta är en perfekt aktivering för att introducera nosework innan vi går vidare till nästa steg och introducerar doft m.m. Vill du utveckla till nästa steg inom nosework så rekommenderade vi en nosework kurs, kontakta din lokala hundtränare. Bor du i Stockholm kan du boka in en nosework kurs hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV