hur tränar man inkallning

Inkallning handlar om att du lär din hund att komma till dig när du ropar eller signalerar. Inkallning är ett av de viktigaste momenten att lära sin hund då det kan uppstå en situation där din hund råkar vara lös och du måste kalla tillbaka den.

 Bra inkallning är när hunden kan släppa allt den håller på med när du ropar. Har du en hund som inte kommer direkt utan nosar vidare eller leker en liten stund till eller går fram till en hund trots att du har ropat och SEN kommer tillbaka efter det? Då bör den hunden vara i långlina hellre än lös ända tills ni har övat upp en skapt inkallning. Detta då det kan vara en säkerhetsrisk om hunden inte kommer tillbaka omedelbart när man kallar på den.


Bäst inkallningsträningen:
Du kan göra en simpel övning som kallas för pingponginkallning. Den skulle du till och med kunna göra i helt vanligt koppel på varje promenad. Det du övar på blir hunden duktig på. Övar du på att kalla in och belöna ett par gånger på varje promenad med denna övning så håller ni inkallningen färsk konstant.

 Ping pong inkallning:

 1. Droppa en bit hundgodis som hunden fått leta upp medan du flyttar lite på dig.
 2. Kalla in hunden. När den kommer ikapp dig kan du berömma och belöna genom att droppa en bit hundgodis
 3. Upprepa så många gånger du vill.

  Alla hundar klarar inte av att vara lösa. Är du osäker kan du kontakta din lokala hundtränare för hjälp. Kontakta din lokala hundtränare eller om du bor i Stockholm, boka in en privatträning på Karma Hundcenter!

  Skriven av:
  Anahita Kolahdozan
  Karma Hundcenter
  Hundinstruktör, hundpsykolog, hundfysioterapeut

  HUGO & CELINE I SAMARBETE MED

   

  INFO

  INTEGRITETSPOLICY

  COOKIE POLICY

  INSTÄLLNINGAR

   

  NYHETSBREV