BALANSTRÄNA UTOMHUS

I dagens avsnitt går vi igenom följsamhet och koppelgående med fokus på för er som har valp. För valpen är allt i närmiljö helt nytt och den går på upptäcksfärd varje gång ni går på promenad. Samtidigt som valpen ska få utrymme att utforska och upptäcka världen med sin nyfikenhet behöver vi också förstärka ett fint koppelgång.

För att det ska lyckas är två saker viktiga:

Det första är att ha riktigt gott godis, det som funkar hemma kommer med störst sannolikhet inte funka utomhus eller på kurs då det finns massa störningar ute och godisets värde behöver vara hög för att hunden ska kunna fokusera på träningen

Det andra är att träna korta stunder och ställ inte för höga krav – oavsett om det är koppelträning, fokusövning eller något annat så ska du träna korta stunder och ge många pauser. På så vis är träningen alltid rolig, lättsam och spännande för valpen.

Det vi vill göra för att förstärka följsamheten är:
1. Ha massa hundgodis i småbitar i handen på samma sida som valpen går, Crispy Chips & Chicken Niblets är favoriterna. 

2. För varje steg du tar, böjer du dig ner och erbjuder en liten hundsnacks vid din sida – för att förstärka att din valp går vid din sida.
3. Bestäm att du börjar med max 10m sen säger du färdig (ger frisignal) och valpen får busa, nosa och strosa igen.
4. Du kan upprepa övningen flera gånger på en promenad för att valpen snabbare ska lära sig det.

Så i takt med att valpen börjar förstå övningen ökar vi svårighetsgraden genom att ta fler steg innan en bit hundgodis kommer och även förlänga hur långt den behöver gå vid sidan innan den får frisignal. Lycka till!

Självklart rekommenderar vi att även boka in en valpkurs för att utveckla er relation, stötta i utvecklingen och få proffesionell hjälp. Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en valpkurs. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV