hundvänlig sommar

Nu när det är sommar vill vi gärna ha en hund som kan följa med oss överallt och njuta av sommaren tillsammans med oss. För att vi inte ska få en hund som blir överstimulerad av alla intryck och allt vi hittar på så är det bra att vi set till att den alltid har en bra plats att vila på oavsett vart vi är och att vi hjälper den att varva ner. Här kommer vår hundpsykologs bästa tips för att hjälpa din hund att varva ner!

HUR DU HJÄLPER DIN HUND ATT VARVA NER:

 1.  LUGNANDE MASSAGE
  Ett sätt att hjälpa hunden varva ner är att öva på lugnande massage. Massagen hjälper hunden att producera oxitocyn som är ett må bra hormon. Hunden kan då slappna av lite enklare.

   

 2.  HUNDGLASS/LOLLIPUP
  Ett annat sätt att hjälpa hunden att varva ner är att erbjuda den något att tugga eller slicka på. Även det bidrar till att producera oxitocyn. Testa den super smaskiga tjurmuskel eller glassen från Hugo & Celine.

   

 3. FILT/BUR TRÄNA
  Filt/bur träna hunden så den har en plats den kan gå lägga sig på för att kunna vila en stund. När hunden lägger sig där belönar du med gott godis för att förstärka det som en bra och positiv plats att ligga och vila på. Viktigt att ingen stör hunden när den ligger på din filt/ i sin bur. Det är hundens vilozoon där den inte får störas av någon.

   

  Se till att ta med hunden i mindre sociala sammanhang för att successivt träna upp hur du kan hjälpa hunden att varva ner, precis som all träning så är det viktigt att göra i små etapper. Lycka till! 

  Självklart rekommenderar vi att även boka in privata träningar för att öva filtträning. Kontakta en din lokala hundpsykolog för att boka in en privatträning som är anpassad för dig & din hund. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV