Resa med hund

Ska du på resa med hund?

Kanske ska ni på tågsemester, kanske åka en längre bilstrecka, kanske bara ta tunnelbanan någon station eller kanske till och med flyga? Oavsett färdmedel så gäller det att vara förberedd om man reser med hund. Därför har vi samlat ihop våra bästa tips för resor med hund.

Vatten
Se till att hunden kan få tillgång till vatten. En del hundar kan bli upprymda av att resa och kan därför behöva fylla på med vatten för att inte bli uttorkade, som tvåbentingar.

Ta med hundsnacks
Funkar lika bra som distraktion, träning eller belöning på alla resor. Hugo & Celine har ett brett sortiment av hundsnacks som passar för alla resor, magar och hundar, den hungrige eller för den snacksiga.

Favoritsaken
Finns en filt eller ett favoritdjur, kanske en människostrumpa som hunden gillar? I sådant fall kan det vara bra att med i buren eller där hunden befinner sig för lite trygghet. Gäller främst valpar och unghundar men kan vara mysigt även för den äldre hunden.

Ska du flyga med hund? Då rekommenderar vi att du kontaktar din veterinär, kennelklubb, flygbolag eller jordbruksverket för mer information om vad som gäller just för din pälskling och destination. 

Du hittar snacks på webshop, ICA, LIDL, Arken Zoo, Apotea, Mathem och eller andra utvalda caféer och restauranger. 

Prenumerera på Hugo & Celines nyhetsbrev.

 

Alla nyheter först och 10% rabatt på ditt nästa köp.

You have Successfully Subscribed!