Tysta signaler
Tysta signaler

Det är lätt hänt att vi fastnar i ett tjatande när vi ber hundarna om något. Oavsett om det är när vi säger hundens namn, sitt, kom, nej, stanna. Det som händer när vi upprepar oss om och om igen är att hundarna slutar lyssna på oss.

Det jag brukar rekommendera är att använda oss av tysta signaler och teckenspråk i stället. Vi kan väldigt enkelt lära hundarna att följa oss, sitta ställa sig åt sidan mm med enkla handrörelse utan att säga ett ord (förutom beröm)

Hur går jag tillväga?

STEG 1
Ha hunden framför dig, håll din hand med handflatan uppåt framför hunden och backa så hunden följer din hand. När du stannar kan du sätta upp båda dina händer på brösten. Det kommer leda till att hunden sätter sig. Beröm hunden och belöna med hundgodis

STEG 2
Håll fram din hand men handflatan uppåt. Visa med handen vart du vill att hunden ska följa din hand. När hunden har följt så du har den vid rätt position. Beröm och belöna med hundgodis.

Mer tips och råd?
Besök din lokala hundtränare eller om du är bosatt i Stockholm, Anmäl dig till en kurs i Vardagsträning för att få mer råd om hur du kan göra vardagen enklare med hund.

Vem passar en hundkurs för?
Hundkurser passar för alla typer av individer, raser och åldrar. Det finns en kurs för alla behov. Det finns kurser för hundar som inte kan gå fint i koppel, inte kommer in på inkallning, skäller på andra hundar, vill ha mer aktivering, vill ha vardagsträning eller hundar som bara vill bli bättre på det dem redan är duktiga på. Kurser stärker relationen, gör hunden gladare samtidigt som ni får massa bra tips och råd för en bättre vardag. Är du osäker på vad du vill gå för kurs kan du alltid kontakta din lokala hundtränare så får du tips och råd. Bor du i Stockholm så kan du kontakta Karma Hundcenter för tips och råd.   

Skriven av:
Anahita Kolahdozan
Karma Hundcenter
Hundinstruktör, hundpsykolog, hundfysioterapeut

HUGO & CELINE I SAMARBETE MED

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV