FAQ 

OM HUGO & CELINE

Jag hittar massor stavfel, var klagar jag?

Åh vad kul! Det betyder att du läst allting och finkammat våra texter. Vi har fullt upp i hundglassfabriken och är extremt busy med att se till att produktionen fungerar så att era fyrbenta älsklingar skall få bästa snacksen och maten. Vi hinner helt enkelt inte kolla stavfle och sär skriv-ningar. Men skicka gärna in klagomål så ser vi till att rätta våra misstag.Vi älskar feed-back!

VEM ÄR HUGO OCH CELINE?

Hugo är en brun dvärgtax, illegal jägare och mat-tjuv. Celine är hans side-kick, en black & tan kanintax-fröken, rädd för det mesta och ypperlig väckarklocka cirka halv sju varje morgon då hon vill ha sin festmåltid med Frozen Feast. Hundarna har fått namnge vårt bolag och är också våra ansikten utåt, dessutom hänger de med oss på kontoret varje dag så att vi kan testa fram nya produkter och få direkt feed-back. 

VAD ÄR HUGO & CELINE?

Hugo & Celine AB är ett privat bolag som började med hundglass i smaker som hundarna verkligen vill ha. Nästa steg var hundsnacks och senast lanserades vårt populära helfoder som kommer både som fryst raw food färskfoder Frozen Feast, samt som en varsamt torkad slow cook variant; Barking Burgers. Bolaget är privatägt och drivs som ett Friends & Family bolag. 

Vad särskiljer er från andra bolag inom hundindustrin?

Vi satsar på att ha uteslutande svenska råvaror. Våra helfoder är dessutom gjorda på KRAV-kött. Vi lyssnar alltid i första hand på kunden, alltså hunden, när vi tar fram nya produkter. Våra ledord är hög kvalitét, förpackat med humor och tillrett med kärlek. Vi ÄLSKAR våra produkter och är enormt stolta över våra produktionsprocesser som håller human standard och som vi vet att är unik i branschen. Dessutom vet vi att vi har världens bästa kunder – förlåt hunder!

FAQ 

FRAKT & LEVERANS

HUR FUNKAR HEMLEVERANSEN?

Beställer man Frozen Feast 2 pack innan kl 10.00 får man leverans samma dag mellan 16-19 på vardagar med Urb-it! Vi levererar dessutom i en special, miljövänlig och återanvändningsbar påse. Håller maten fryst i flera timmar!

Hemleveransen gäller endast för Frozen Feast 2 pack.

OBS Gäller bara om du bor i Stockholms innerstad! Vi jobbar på att få våra tvåbenta människor att leverera till fler områden.

Vilka länder levererar i till?

Vi leverar våra torra varor till:

 • Sverige
 • Finland
 • Danmark
 • Norge

Vi leverar Frozen Feast med hemleverans i  stockholm innanför tullarna, men hoppas kunna  utvidga det snart.

Vad kostar frakten?

 • Sverige:
  • Den frysta hemleveransen är inkluderad i priset.
  • Torra varor kostar 59:- med BudBee och 65:- med PostNord Mypack
 • Finland:
  • Torra leveranser med Postii 75 SEK
 • Norge:
  • Torra leveranser med  TNT 250 SEK inklusive tullhantering. Tullavgifter kan tillkomma.
  • Alla leveranser till norge är moms fria i vår kassa, men moms kan tillkomma i Norge.
 • Danmark:
  • Torra leveranser med Bring Danmark 85 SEK
FAQ

HELFODER

VILKA HELFODER HAR NI?

Vi har ett universal recept ​som sedan tillverkas i två olika format; Frozen Feast och Barking Burgers

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN BARKING BURGERS OCH FROZEN FEAST?

Frozen Feast är ett fryst färskfoder, så kallat raw food. Barking Burgers är exakt samma produkt, men varsamt torkat i fyra dygn för att bibehålla smak och hälsosamma vitaminer och mineraler. 

VAD ÄR SÅ SPECIELLT MED INGREDIENSERNA I ERT HELFODER?

Vi har 90% NÖT i vårt helfoder och köper bara in KRAV kött från små slakterier där vi kan garantera bästa kvalitét samt att sköldkörteln är borttagen. Det är helt unikt för oss. Orsaken till att vi vill ha köt utan sköldkörtel är pga av den höga hormonhalten som är väldigt skadlig för hundar. Dessutom får vi VOMmen putsad och styckad för att unvika att konstiga grejer följer med (vanligt är att slakterierna ara skickar hela VOM-bitar och tyvärr följer då allesköna grejer med). 

Utöver detta har vi närodlade grönsaker, ägg, vitaminer, kalcium och omega 3, 6 & 9.

VAD ÄR SPECIELLT MED ER PRODUKTIONSPROCESS?

Vi har arbetat väldigt ingående med att ta fram vår produktionsprocess.

För det första har vi extremt noggranna regler runt inleveranser och lagföring av råvaror, inget infryst får stå i värme och torra varor förvaras i utrymmen med extra noggrann reglering. 

För det andra gör vi hela trestegs produktionen (kvarn, blandare och formare) på en dag – inte över tre dagar vilket är gängse praxis i de flesta hundmatsfabriker. På endags produktion utsätts råvarorna för möjligast lite syreangrepp, vilket är viktigt framförallt när man hanterar färskt kött. 

För det tredje har vi en absolut superduper infrysning! Vår frystunnel är dimensionerad och anpassad för att kunna tillverka stora mängder hundmat och hundglass. Dessutom är den specialbyggd för oss med livsmedelsproduktion som benchmark – samt med miljövänligaste fryaggregaten som finns på marknaden. Våra burgare är genomfrysta på två timmar! Normalt i ammoniakfrysar (som är de gamla sättet att frysa in) så kan de ta upp till fyra dygn före hundmaten är genomfrusen.

HUR HAR RECEPTEN TAGITS FRAM?

Tillsammans med veterinären, docent Anna Hielm-Björkman, som hjälpt oss ta fram de ultimata recepturen Hon har forskat runt raw food för hundar i 25 år och är oberoende anställd vid Helsingfors universitets veterinärmedicinska fakultet. Fördelar som hon lyfter fram och som finns bevisade i hennes vetenskapliga rapporter är bl.a. att över 80% av hundar med bland annat päls-, hud-, tarm- och ögonproblem botats eller signifikant förbättrats då de bytt till så kallat raw food, färskfoder utan spannmål. 

VAD INBEGRIPER SAMARBETET MED ANNA HIELM-BJÖRKMAN?

Docent Anna Hielm-Björkman är oberoende forskare vid Helsingfors Universitet. Vi betalar ingenting för hennes råd och expertis, däremot kommer vi att donera forskningspengar till hennes oberoende forskningsprojekt DOGRISK som är direkt relaterat till att ta fram bästa kosten anpassad för hundar. Vi följer hennes forskning och baserar våra recept på hennes vetenskapliga upptäckter. 

MIN HUND HAR ALDRIG ÄTIT FÄRSKFODER, VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG?

För det första skall du vara förberedd på att vårt färskfoder inte doftar viol…. ”Smelly to humans – gourmet for dogs” 😉 Hunden kan till och med bli lite ”rädd” för maten första gången om den inte ätit färskfoder tidigare. Vissa hundar kan bli nästan primära, som om ur-vargen i dem kommer fram. Andra hundar så som matvägrande Celine kan bli totalt knäppa och stå och skälla på frysen varje morgon- och middagstid…. Vi är tämligen trygga med att de allra flesta hundar kommer att vara frälsta efter några dagar med vårt färskfoder.

HUR BYTER JAG TILL FÄRSKFODER?

Om din hund är väldigt känslig för förändringar i sin kost så rekommenderar vi att ni tar er några dagar att göra övergången, dvs blanda det gamla fodret och vårt raw food-foder först 70/30, sen 60/40, sen 50/50 osv tills hunden gått över till raw food fodret 100%.

FAQ

HUNDGLASS

Vad är hundglass?

Hundglass är en glass anpassad för hundar. Glassen innehåller ingen laktos, vitt socker eller andra obehagligheter som kan vara skadligt för din hund.

Var kan jag köpa hundglassen?

Via våra återförsäljare (se lista), eller via Hemglass – antingen på nätet med hemkörning, eller på deras ordinarie turer. 

Vad är skillnaden mellan hundglass och vanlig glass?

Vanlig glass innehåller massor socker, annars fryser den till en isklump. Detta ersätter vi med en gnutta kokossocker och agavesirap som har lågt glykemiskt index och inte är skadligt för din hund.

För att uppnå den perfekta glasskonsistensen tillsätter vi även en minimal mängd naturligt vegetabiliskt emulgeringsmjöl.

KAN NI FÖRKLARA ER PRISSÄTTNING OCH BÄGARENS INNEHÅLL?

Varje bägare har 120 ml glass, men bägaren är mycket större för den skall vara serveringsfatet och fungera för alla hundar från chihuahua till engelsk bulldog. 

Vad gäller priset så är hundglassen mycket dyrare än människoglassar. Våra ledord är kvalitet, humor, glädje och transparens så vi skall med glädje förklara prisbilden för er. T ex vår älgfärs från Svenska Jägarförbundet kostar långt över 100 kronor kilot, alla ingredienser är human grade och ekologiska så långt det går, samt svenska. Våra bägare är specialframtagna och bara locken är både svåra och dyra att tillverka. Till Hemglass har vi gjort fina kartonger för 3-pack för att ge tvåbentingen en bra köpupplevelse. Dessutom har vi förstås en fryskedja från fabrik hem till kund – som inte får brytas. Lägg sedan till dyra italienska glassmaskiner, personal, hyra, fryslager osv plus att förstås återförsäljaren vill ha en god slant i mellan – och då kan du själv räkna ut att vi inte gör många korvören på att tillverka hundglass. MEN vi har valt detta. 

Hur ofta kan man ge glass till hunden?

Vi rekommenderar att man ger hundglass som en “treat” och inte som ersättning för en måltid. Äter hunden glass flera gånger varje dag så får ni ta en extra promenad helt enkelt.

Hundglassen innehåller ungefär 100 kalorier per 100g.

Våra kockhundar och galjonsfigurer, Hugo och Celine, levde på hundglass en hel vecka och gick inte upp i vikt, pälsen var fantastisk och bäst av allt: “what goes in comes out in the best of ways!”

Gillar hundar verkligen glass?

JA, JA och JA! Vi har träffat de mest kräsna hundar i testköket och alla älskar hundglass.

Hurdan är konsistensen?

Konsistensen är krämig och fin, men serveras mera fryst än vanlig glass. Hundarna måste därför slicka i sig glassen, vilket är en lugnande ritual och då är också njutningen och smakupplevelsen mycket längre än om man serverar en mjuk kula. Hunden kan inte sluka glassen i en tugga.

Hur serveras hundglassen?

Den serveras direkt ur bägaren.
Bägaren är giftfri och storleken är anpassad för att fungera för alla hundraser och nosar. Bägaren används med fördel som vattenskål efter det att hunden ätit upp sin glass!

Varför texter och namn på swinglish?

Vi är ett svenskt företag och glassen säljs främst i Sverige, men vi vill redan nu nosa lite på känslan av att vara kontinentala. Dessutom svänger det ju så härligt om svengelskan!

FAQ

ANNAT

Jag vill bli återförsäljare av era fantastiska produkter, hur gör jag?

Åh vad kul! fyll i formuläret här: BLI ÅTERFÖRSÄLJARE eller maila oss på order@hugoandceline.com om du har några frågor.