BALANSTRÄNA UTOMHUS

I dagens inlägg går vi igenom fördelen med att belöna spontankontakt. Detta inlägget riktar sig främst för dig som har unghund i och med att unghundar checkar oftast ut och anser att dem klarar sig själva och behöver inte oss. Vi vill därför förstärka oss som resurs så genom denna övning vill vi säga till unghunden att det är trevlig och lönsamt att söka kontakt med oss.

Steg 1.
Ha hundgodis i småbitar i fickan, gärna av olika sorter så vi alltid håller unghundens intresse vid liv. Crispy Chips & Chicken Niblets är bra alternativ.

Steg 2. 
Varje gång hunden självmant tittar mot oss, berömmer och belönar vi.
Kravet ska inte vara för högt. Det räcker med att hunden rör sig mot oss eller tittar mot oss för att vi ska förstärka och belöna. Det behöver alltså inte vara just ögonkontakt varje gång.  Allt som är hundens spontankontakt riktad i min riktning i stället för riktad i omvärlden vill jag fånga och förstärka.

Det är viktigt att hunden får möjlighet att stanna upp och nosa, spana, busa mm. Målet är inte att hundens ska gå hela promenader och endast titta på oss utan vi vill gärna att den får utlopp för sina behov samtidigt som vi förstärker kontakten med oss.

Självklart rekommenderar vi att även boka in en unghundskurs för att utveckla er relation, stötta i utvecklingen och få proffesionell hjälp. Kontakta en din lokala hundtränare för att boka in en unghundskurs. Bor du i Stockholm kan du boka en unghundskurs hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV