BALANSÖVNINGAR UTOMHUS

Hundträning, NEWS

BALANSTRÄNA UTOMHUS

Sommarvärmen kan vara tuff för många hundar, se till att kika in våra guide ”Tips i sommarvärmen för dig med hund” där vi listar små tips som kan göra en stor betydelse för er. Vi rekommenderar alltid att ta längre promenader tidigt på morgonen eller sent på kvällen när det oftast inte är lika varmt. Ett perfekt sätt att aktivera hunden på under promenader är att göra roliga balansövningar utomhus, börja träna dina ögon att se allt i närområdet som en hinderbana för hunden att träna på. 

Vissa saker kan hunden krypa under, hoppa över, sätta upp tassarna, gå sidleds, hoppa upp på osv. Låt kreativiteten att flöda och en bra aktivering för en hund att aktiveras både mentalt och fysiskt. 

ATT TÄNKA PÅ:
– Träna hunden liksidigt genom att om hunden får öva att gå sidledes höger så ska den även göra det till vänster. För att stärka kroppen och hunden liksidigt. 
– Aktivera på olika sätt, olika dagar för att få mångfald i träningen. 
– Använd naturen, parkbänkar och det som redan finns.
– Locka med hundgodis och låt hunden följa med din hand.
– Anpassa balansträningen efter din hunds förmåga, börja enkelt och utveckla långsamt. 

Självklart rekommenderar vi att även boka in en privatkurs eller balanskurs för lära dig ännu mer och djupdyka. Kontakta en din lokala hundpsykolog för att boka in en privatträning som är anpassad för dig & din hund. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

[/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV