leksakssök

Nu är det dags att fortsätta tipsa om roliga aktiveringar man kan göra utomhus. För somsagt, att nosa, söka och leta är otrolig bra berikning och aktivering för hunden. Vi kan be hunden hitta allt från en bit hundgodis vi gömmer, våra nycklar som vi tappar, en leksak som vi gömmer mm. Så med det sagt, så kan hunden hitta allt vi lär den att söka efter! 

En bra och rolig aktivering är leksakssök, i detta fallet så gjorde vi det utomhus med en leksak som har en godisficka som vi laddar med hundgodis. Vi går sedan iväg cirka 10 meter ifrån hunden och gömmer leksaken i buskarna. 

Vi skickar sedan iväg hunden på sökuppdrag och vill gärna inte styra hunden utan låta hunden jobba med nosen. Ju duktigare hunden blir på att söka desto svårare platser kan vi gömma leksaken på. Men som alltid, kom i-håg att inte gömma saker på platser vi inte vill vår hund ska leta på (exempelvis soptunnor/nära vägen/m.m). 

När hunden hittar leksaken så kan vi ta upp och belöna hunden, både med hundgodis och genom att leka med hunden & leksaken tillsammans. Ta för vana att ta med en liten leksak på promenaderna så du kan gömma den och skicka iväg hunden på sökuppdrag. Det är en enkel och otrolig bra  vardagsaktivering.

Självklart rekommenderar vi att även boka in en privatkurs för lära dig ännu mer och djupdyka. Kontakta en din lokala hundpsykolog för att boka in en privatträning som är anpassad för dig & din hund. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV