godisspår

Tips på olika utomhusaktiveringar och roliga tricks fortsätter, det viktigaste handlar om att du och din hund ska ha roligt tillsammans, utforska möjligheterna att utvecklas och växa tillsammans och framförallt att aktivering går att göra i oändligheter.

Eftersom hundens nos är fantastisk så blir det dagens fokus! Genom att använda den i aktivering kan vi få en nöjd och balanserad hund. Att lägga spår och spåra med hunden kan vara riktigt roligt. Det finns olika sorters spår för den som är intresserad så som personspår eller viltspår. Här fokuserar vi på ett enkelt godisspår. Det passar alla raser, alla åldrar och helt utan några förkunskaper. Det enda du behöver är en näve med gott hundgodis och sedan nått kul/gott att lägga i slutet på spåret.

HUR VI LÄGGER GODISSPÅR

 • Sätt ner en pinne i marken där du börjar spåret så du vet vart du ska släppa på hunden sen.
 • Lägg en bit hundgodis där spåret börjar. Ta 1-3 steg och droppa en bit hundgodis igen. Uppreda tills du inte har flera bitar kvar. Placera sedan en rolig leksak eller lollipup i slutet på spåret.
 • Gå tillbaka till hunden som väntar några meter innan startlinjen.
 • Gå fram tillsammans med hunden till startlinjen, peka i spårets riktning och säg ”spåra”/”nosa” och låt hunden leta upp godisbitarna.

 Utveckla & gör det mer avancerat med tiden, testa olika underlag och gärna olika platser för att utveckla. 

Självklart rekommenderar vi att även boka in en spårkurs för lära dig ännu mer och djupdyka. Kontakta en din lokala hundpsykolog för att boka in en privatträning som är anpassad för dig & din hund. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV