SICKSACK

Tips på olika utomhusaktiveringar och roliga tricks fortsätter, det viktigaste handlar om att du och din hund ska ha roligt tillsammans, utforska möjligheterna att utvecklas och växa tillsammans och framförallt att aktivering går att göra i oändligheter. Precis som vi människor behöver olika typer av aktivering (fysisk, mental m.m) så behöver även våra hundar det. Nu under sommaren när det är extra varmt så är det skönt att göra lugnare aktiveringar som både är mentala och fysiska, men också såklart roliga! 

Idag ger vi tips om en rolig övning som kallas 8an eller SickSack, då målet är att hunden ska på kommando kunna gå sicksack mellan dina ben. 

FÖRDELAR MED SICKSACK/8:A:

 • Följa vår godishand
 • Mod/självförtroende
 • Sick sacka mellan dina ben
 • Smidighet
 • Rörlighet

   

HUR TRÄNAR VI UPP DETTA?

Håll en bit godis i båda händerna. Locka sedan hunden runt dina ben med hjälp av hundgodis bitarna så hunden går i en 8a. När hunden har lärt sig det kan du lägga på ett kommando på det ex ”8an” eller ”sick sak” eller något annat kul. För att sakta men säkert jobba bort godiset som du lockar med kan du börjar leda hunden med din hand utan godis i och sen belöna när hunden har gjort övningen. Glöm inte bot att ha kul och ta pauser 

Självklart rekommenderar vi att även boka in privata träningar alternativt olika aktiveringskurser. Kontakta en din lokala hundpsykolog för att boka in en privatträning som är anpassad för dig & din hund. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Karma Hundcenter!

 • Skriven av:
  Karma Hundcenter

  – Anahita Kolahdozan
  Hundinstruktör
  Hundpsykolog
  Hundfysioterapeut

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV