varm sommardag

Sommaren är äntligen här men såklart medför den också strålande sol och väldigt varmt för våra fyrbenta kompisar. Här kommer små enkla tips man kan tänka på vid varma dagar för att kyla ner hunden och hjälpa den att må så bra som möjligt!

1. HUNDGLASS
Vårt absolut bästa tips för att kyla ner hunden och samtidigt få i sig vätska är att äta Hugo&Celine hundglass, det är en svalkande treat som är både god men också gör att hunden får lugna ner sig genom att slicka i sig hundglassen direkt från bägaren. Går att köpa hos utvalda Zoo-butiker (som exempelvis: Arken Zoo, Zoo.se, Dogman), Hemglass, Mathem & utvalda matbutiker.

2. FÄRSKT VATTEN
Se till att din hund har tillgång till färskt vatten både vid promenader och hemma, det är viktigt att hunden dricker mycket vatten under varma dagar.

3. KYLMATTA
Ett bra alternativ till att hunden ska få kyla ner sig är genom kylmatta. Eftersom hundar inte svettas som människor utan genom tunga och trampdynor så har vissa hundar det tufft att reglera kroppstemperaturen i värmen, då kan kylmatta vara ett bra alternativ. Om du inte har det hemma kan du skapa en egen kylmatta med en vanlig frottéhandduk som du sköljer kallt vatten på och låter hunden ligga på, häll på kallt vatten på handduken med jämna mellanrum.

4. SKUGGA
Bygg upp en liten plats i trädgården med skugga, hundglass, kylmatta & färskt vatten + såklart en lollipup som är det perfekta tuggbenet för att sysselsätta en hund. Om ni vill sysselsätta hunden lite extra så är det perfekt att dela upp lite mindre hundgodis som exempelvis Crispy Chips eller Chicken Niblets i ett aktiveringspel/aktiveringsmatta som ni kan hitta hos er lokala djurbutik.

5. LÄMNA ALDRIG HUND I BILEN
Under sommaren ökar temperaturen i bilen snabbt oavsett om du parkerar i solen eller skuggan, det kan vara livshotande om hunden blir lämnad i bilen även om det bara är några få minuter då temperaturen stiger snabbt i bilen. Lämna aldrig en hund (eller annat djur) i bilen under några omständigheter.

6. KORTA PROMENADER
Se till att endast gå korta promenader med din hund under de varmaste timmarna på dygnet och längre promenader antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen då det oftast är svalare då. Se till att också känna så asfalten inte är för varm för hunden tassar genom att hålla din hand i 5-10 sekunder på asfalten, om det bränns på dig kommer det också brännas på hundens tassar. Skogspromenader kan vara ett bra alternativ med mycket skugga och inte lika varmt i marken samt glöm inte att ta med er vatten under promenaden. 

Har ni flera tips att dela med er av som har funkat för er? Tipsa oss gärna på social@hugoandceline.com så fyller vi på denna listan för att hjälpa alla hundägare under varma sommardagar!

TREVLIG SOMMAR 
Önskar Team Hugo&Celine

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV