För några veckor sedan gick vi igenom fokus på självförtroende träning för dig som har liten hund och denna veckan ska vi gå igenom kroppskontroll för dig som har stor hund. Såklart är Kroppskontroll viktigt för alla hundar – men stora hundar har mer vikt att bära på och har fler saker de kan snubbla över. Att veta var alla fyra tassar är och att vara bekväm att manövrera även när det är trångt är bra för självförtroendet, säkerheten, och för att vardagslivet ska funka smidigt.

Här är ett exempel på ett enkelt sätt att träna kroppskontroll:

  • Ställ upp några stolar eller kompostgaller så att de bildar en korridor. Locka hunden att gå igenom korridoren.
  • Är det lätt, gör korridoren smalare. Är det svårt, gör den bredare till en början. Är hunden osäker, var noga med att inte blockera utgångarna – då känns det bättre för hunden.
  • Är det superlätt, lägg till fler stolar/kompostgaller och gör en böj i gången, som ett L.
  • Ställ sedan en stol för utgången och lägg hundgodis på den. Låt hunden gå in och sedan backa ut själv.

Detta är bara ett av många exempel på hur du kan träna kroppskontroll! Så länge du tänker på säkerheten och ser till att hunden inte kan skada sig eller skrämmas av något, hitta på roliga hinderbanor till hunden och låt den utforska dem med hjälp av godis och lugn uppmuntran från dig.

Vill ni djupdyka och få mer personaliserade tips för dig & din hund: Boka in en privatträning hos ditt lokala hundcenter, om du är boende i Stockholm så kan du höra av dig till Sthlm City Hundcenter.

Skriven av:
Sthlm City Hundcenter

– Em Sollerman
Hundinstruktör
Djurvårdare
Noseworkinstruktör

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV