RESURSFÖRSVAR: LOSS PÅ KOMANDO

Hundträning, NEWS | 0 Kommentarer

byteshandel-resursförsvar

 I tidigare inlägg har vi pratat om resursförsvar och byteshandel. Idag ska vi gå in på hur man övar in loss på kommando. Detta gör vi också förebyggande för att slippa hamna i en konflikt med hunden där vi ska ta ifrån den något mot hundens vilja. Vi vill att loss kommandot sitter så bra att hunden ska kunna släppa vad som helst i alla lägen, därför är det viktigt att öva i olika situationer, miljöer och förstärk ditt loss kommando. 

1: Börja med att låta hunden leka med en leksak.

2: När vi sedan vill att hunden ska släppa håller vi hundgodis vid nosen så den känner doften och släpper leksaken för hundgodiset skull.

3: När hunden släpper döper vi det hunden precis har gjort till loss.

4: När hunden har förstått ordet kan vi sedan säga det innan hunden har släppt.

5: Vi kan då välja att belöna med det som hunden vill ha mest, hundgodis eller att hunden får tillbaka leksaken och leken fortsätter.

Öva den gärna med olika föremål.

TÄNKA PÅ:
Bra att tänka på är att om vi vill att hunden ska släppa ska vi inte dra ifrån den leksaken då det bli jaktlekt i att fånga den, och vi ska inte fortsätta kampa då hunden kommer tro att vi fortfarande vill leka så länge det finns motstånd.

Det är viktigt att vi också begränsar hundens åtkomst till sånt vi inte vill att den ska sno för att sen springa efter och försöka få den att släppa. Det triggar hunden ännu mer till att både sno igen och vakta den skatt som den precis har snott. Ex om hunden snor skor, se till att placera skor på sån höjd att hunden inte kommer åt det.

Har din hund utvecklat resursförsvar och du vill träna mer? Kontakta en din lokala hundpsykolog för att boka in en privatträning som är anpassad för dig & din hund. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Sthlm City Hundcenter!

N Y H E T E R   S E R V E R A T   M E D   1 0 %   R A B A T T   P Å   D I T T   N Ä S T A   K Ö P  

B O N  A P É T I T E !

WOF! DU ÄR NU EN PRENUMERANT