byteshandel-resursförsvar

I veckans inlägg på vår hundblogg handlar det resursförvar med fokus på byteshandel.

Vissa hundar kan utveckla resursförsvar. Det innebär att dem vaktar sånt som dem ser som deras. Det kan dem göra genom att visa tänder, morra, hugga i luften efter den som närmar sig resursen eller i värsta fall till och med bita. Det kan vara allt från tuggben, mat, leksak, plats, mm. Vi vill gärna jobba förebyggande redan när vi får hem valpen för att undvika att hunden utvecklar resursförsvar.

För att undvika att det utvecklas är det viktigt att vi respekterar hundens signaler, att vi aldrig tar ifrån hunden dennes mat och tuggben när den äter eller stör den genom att stoppa in vår hand i matskålen eller i hundens mun. Ju mer hunden är säker på att den har sina saker i fred och att våra händer inte betyder att den blir av med något desto mindre kommer den känna behovet av att vakta mot oss.

BYTESHANDEL AKTIVERING MED DIN HUND.
Du behöver:

 • Två identiska eller likvärdiga leksaker
  Så hunden lätt kan byta mellan leksakerna när vi leker.

  1. Vi leker först med ena leksaken

  2. Sedan börjar vi leka med den andra leksaken & lockar tills hunden släpper den första leksaken & byter ut den mot den som vi viftar med.

  Det här kan man upprepa och även sätta på kommando så hunden själv kan släppa och byta leksak utan att tveka. Avsluta med att belöna med hundgodis och ta båda leksakerna. 

  Har din hund utvecklat resursförsvar och du vill träna mer? Kontakta en din lokala hundpsykolog för att boka in en privatträning som är anpassad för dig & din hund. Bor du i Stockholm kan du boka en privatträning hos oss på Sthlm City Hundcenter!

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV