JOJO SVARAR

Varför balansträninig är viktigt

  

FRÅGA:
Jag har funderat på att adoptera en hemlös hund? Vad bör jag tänka på om jag ska adoptera en hemlös hund?

JOJO SVARAR:
Först & främst är detta ett fantastiskt steg, WHO uppskattar att det finns omkring 200 miljoner herrelösa hundar i världen. Det finns fantastiska organisationer så som Hundstallet & Hundar Utan Hem som räddar & omplacerar hundar till nya familjer.

Att adoptera en hund från Sverige eller ett annat land innebär att tänka på några ytterligare saker än att skaffa sig en valp från en uppfödare.

Vi går igenom några steg här nedan vad man bör tänka på:

När vi adopterar en hemlös hund så vet vi inte hur hunden har haft det i sitt liv innan den kommer till dig, därför behöver du som ägare ägna mycket tid till att på ett lugnt och kravlöst sätt lära känna sin hund och vara uppmärksam på vad den berättar.

Den första tiden behöver hunden få landa i sin nya miljö och i sin takt ta in den nya familjen. Vissa hundar klarar inte av kroppskontakt de första veckorna utan behöver få ta sin egen tid att känna förtroende. Andra kan börja gosa och promenera runt i sitt nya område redan första veckan.

Dina första steg är såklart att fråga dig själv:

  • Har du tiden som krävs för att skaffa en hund?
  • Har du råd att ha hund?
  • Hur ser ditt liv ut nu men också i framtiden?

Samt läsa på om hundens språk innan du adopterar en hund (Oavsett om det är hemlös eller skaffar en valp från en uppfödare). Lära känna olika raser, prata med andra som har adopterat en hund samt vad du förväntar dig av en hund, vad du är beredd att göra för att din hund ska få sitt bästa liv. Du kommer garanterat att behöva anpassa dig efter din nya familjemedlem. Ju mer förberedd du är, desto bättre förutsättningar har du och hunden att bilda en familj.

TIPS!
Om du är bosatt i Stockholm, så har Stocholm City Hundcenter en kurs för dig som har adopterat en hemlös hund. Under kursen kommer ni gå igenom bland annat kommunikation, relation, trygghet, aktivering & hantering ex. kloklippning, veterinärbesök etc. Om du inte bor i Stockholm, kontakta gärna din närmsta hundcenter för kurser som passar dig och din nya fyrbenta kompis, såklart kan du också få tips på vår hundblogg med massa hundträning

 

 Skriven av:
Sthlm City Hundcenter 

– Jojo Stenberg
Caninropat
Balansbolls instruktör

 

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV