Självförtroende träning med små hundar

Hundträning, NEWS | 0 Kommentarer

BOOSTA SJÄLVFÖRTROENDET

ensamträning

 
Veckans inlägg är fokus på små hundar och vikten av självförtroende träning, Em kommer gå igenom små tips som ni kan träna på hemma och bra att tänka på. 

Fokuset när du tränar självförtroende är att du tränar efter känsla, inte att det ska se ut på ett visst sätt. Även om något inte verkar stort för dig, så kan det vara första steget ute i stora världen för hunden & boosta hunden enormt!

Tre nycklar till självförtroende är:

  • Att klara av utmaningar
  • Kroppskontroll
  • Valmöjlighet

Nummer 1: Att klara av utmaningar:
Ett enkelt sätt att låta hunden klara av något är att träna problemlösning. Till exempel kan du lägga hundgodis bakom ett hinder och låta hunden lista ut hur den ska ta sig förbi. (Gör det inte så svårt att hunden blir frustrerad – bara så svårt att den får tänka till!)

Steg nummer 2 handlar om kroppskontroll:
Locka upp hundens framtassar på en höjd yta (en sten, bok, eller varför inte ett uppochnervänt delat påskägg?) och belöna. Kan du kanske få upp alla tassarna på en gång sen? Bara bakbenen? Kan hunden sitta, ligga eller ge vacker tass där uppe?

Sist men inte minst, ge hunden valmöjligheter. Tvinga aldrig. Dra inte i kopplet för att få hunden att sätta upp tassarna. Lyft den inte upp på något som är läskigt. Är det t.ex läskigt att sätta upp framtassarna, börja med att äta hundgodis som ligger på den höjda ytan. Är det läskigt, börja med hundgodis som ligger bredvid. Anpassa efter hundens nivå och kom ihåg att det är hundens känsla som är viktigast här, inte exakt vad den gör!

Vill du ta nästa steg i din & din hunds självförtroendeträning & bor i Stockholm du varmt välkommen till kursen Superdog, där vi stärker hundens självförtroende med hjälp av aktivering. Är du bosatt i andra städer runt om i Sverige, se till att spana in ditt närmsta Hundcenter och ta hjälp av en utbildad hundinstruktör. 

 Skriven av:
Sthlm City Hundcenter 

– Em Sollerman
Hundinstruktör
Djurvårdare
Noseworkinstruktör

N Y H E T E R   S E R V E R A T   M E D   1 0 %   R A B A T T   P Å   D I T T   N Ä S T A   K Ö P  

B O N  A P É T I T E !

WOF! DU ÄR NU EN PRENUMERANT