HÄLSA FINT

Handtarget
STHLM CITY HUNDCENTER
hälsa fint med handtarget


Hälsa fint med handtarget!
Del 2 i Handtarget träningen är att vi ska använda det för att hälsa fint med. Vissa hundar blir riktigt exalterade när dem ska hälsa på grannen, vår kompis eller när någon förbi passerande som vill hälsa på vår hund. Andra hundar tycker det är riktigt jobbigt och vill helst slippa att träffa någon utanför familjen.

Oavsett vad din hund har för preferens så är det här ett perfekt sätt att hjälpa hunden i liknande situationer med handtarget.

När hunden kan grunden till handtarget är nästa steg när någon person vill hälsa på hunden.
1: Be hunden sätta sig vid din sida just för att säkerställa att den inte är överexalterad och är i kontakt med dig.
2: Be personen som vill hälsa hålla ut handen.
3: Säg ”varsågod att hälsa” till din hund som en frisignal till att välja OM den vill fram och hälsa.
4: Din hund går fram, duttar nosen i personens hand så som du har lärt den göra med hjälp av handtarget träningen.
5: Du berömmer hunden så den vänder sig och kommer tillbaka till dig för att få sin belöning.

Skulle hunden däremot välja att den faktiskt inte vill hälsa på den här personen, då kan du ge hunden dubbel belöning. Då säger man fint till grannen/kompisen/den som ville hälsa ”min hund vill inte hälsa idag, kanske en annan gång”. 

Fördelar:
Genom att göra så hjälper vi den exalterade hunden att slippa gå upp i varv för mycket och bli hoppig när den ska hälsa och vi stärker vår hund som vill slippa att bli hälsa på att då den får utrymme och möjligheten att välja om den vill eller inte vill bli hälsa på just idag och av denna person. Det i sin tur stärker er relation och tillit då hunden kan pusta ut och lita på att den inte behöver göra nått den inte vill och du ser till att ingen går fram och rör den om inte den själv väljer att gå fram. 

Oavsett om man har en hund som kan grunden eller inte så erbjuder Sthlm City Hundcenter i Stockholm på en träningsträff där man kan öva på allt det roliga man kan göra med sin hund och handtarget.

 Skriven av:
Sthlm City Hundcenter 

– Anahita Kolahdozan
Hundinstruktör
Hundpsykolog
Hundfysioterapeut

 

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV