Jojo tipsar

Balansträning hund
STHLM CITY HUNDCENTER


Kan man balansträna sin hund hemma?  

JA! Det finns så många fördelar med att balansträna din hund hemma. Ha ett uppsatt mål som ni tillsammans kan nå, satsa på att träna balans med din hund 3 gånger i veckan, 10 minuter per gång är en riktigt bra investering i hundens rörelsehälsa. Det stärker hundens lednära muskulatur så att den bär sig bättre och har större chans att undvika skador.

Hur tränar man då?
Jo, tänk dig hunden som ett bord med en rak rygg och varje ben i sitt hörn. Även om ryggen sluttar ska den vara rak och inte krum eller svank. Tassarna ska vara parallellt placerade med tårna pekandes rakt fram. Använd hundgodis för att styra hunden rätt, vi rekommenderar Crispy Chips eller Chicken Niblets för mindre brytbara bitar. Det finns massor av olika balansredskap en kan köpa men en kommer riktigt långt med att använda det som finns runt omkring en på en promenad. Exempelvis stenar och stockar, trappor med mera.

Fördelen med en balansdisk är att underlaget är instabilt vilket ökar träningen av den lednära muskulaturen. Att låta hunden stå med fram- respektive baktassarna på en balansdisk och få luta sig i lite olika riktningar utan att avvika från grundpositionen stärker hundens muskulatur, balans, kroppskontroll och självförtroende. Plus att det är en riktigt rolig träning som ökar kontakt och samspel mellan dig och din hund. Lycka till!

För er som vill utvecklas ännu mer inom balansträning så håller vi på Sthlm City Hundcenter en Balansbollskurs för att hjälpa samspelet mellan dig & din hund samt så stärker Balansträning hundens balans, koordination, kroppskontroll, muskelstyrka & självförtroende.

 

 Skriven av:
Sthlm City Hundcenter 

– Jojo Stenberg
Caninropat
Balansbolls instruktör

 

 

INFO

INTEGRITETSPOLICY

COOKIE POLICY

INSTÄLLNINGAR

 

NYHETSBREV